Sonntag, 28. August 2011

Landscape - It's Not My Real Name (1982)




A- och B-sida från gamla jazzbandet Landscapes sista år då de började experimentera med elektronik och vandrade in i synthpop och new wave. Ett bra val om jag får säga det själv.


Freitag, 26. August 2011

Bryan Dalmini - Can You Tell Me (1984)



Mycket känslomässigt laddad låt om att veta eller inte veta. Månadens favorit.


Dienstag, 23. August 2011

Videosex - Videosex 84 (1984)









Oväntat fräsch slovensk italodisco från 1984. Vet ej hur de lyckades både ta del av och göra en progressiv tolkning av dåtidens musikströmningar där bakom järnmuren. Det är hur som helst imponerande och riktigt svängigt! Kanske var kommunismen inte så dum trots allt. Vem vet. Ladda hem hela albumet nedan hur som helst!

Sonntag, 21. August 2011

Patrizia Pellegrino - Il Mondo Da Una Nuvola (1983)


Post innan jag åker till Finland. Återvänder i veckan med tango.

Freitag, 19. August 2011

Eurythmics - I Did It Just The Same (1984)


För rätt många år sen såg jag en dokumentär på Discovery Channel om Orwells 1984. Den bestod av ett hopklipp av scener från filmatiseringen och en berättarröst som, rakt upp och ner, återberättade händelseförloppet i boken. Den var dessutom nästan lika lång som filmen, vilket fick mig att stilla undra vad i helvete som över huvud taget var vitsen med dokumentären. Jag hade hur som helst inte sett filmatiseringen då, så jag fortsatte titta för fascistestetik-porren. Tråkigt nog är filmen halvtaskig, men är ändå sevärd om man gillar nyss nämnda slag av pornografi, och/eller Eurythmics.

Det här är en långsam Eurythmics-pärla från 1984, från soundtracket till filmen 1984 (1984), baserad på ovan nämnda bok, Orwells 1984.

Fest på Rio Rio ikväll, som varje fredag, Crinan och Anders från Parlour spelar, ja ni vet. Kom förbi!

Mittwoch, 17. August 2011

King Sporty and The Ex Tras - Do You Wanna Dance? (1983)


Alltså herregud dör på det här beatet skulle om det var möjligt gärna omvandla det till en stor saftig biff och bara äta det till frukost middag och lunch alltid. Noel Williams som King Sporty egentligen heter. Whatta guy. Fy jävlar. En hel klubb bara med den där slaskiga synthen och drivna basen 5 timmar jag hade dansat jag lovar. Vi ska ju inte ens gå in på videon. Motherfucker. Och vet ni. Jag har fixat så den går att ladda ner. Inte många på internet kan skryta med en sån lyx. Kolla här nere så får ni se:


Sonntag, 7. August 2011

DJ's Factory - A View To A Kill (1985)


Egentligen Duran Durans ledmelodi till världens mest 80-tals-chica Bondfilm med samma namn som låttiteln. Vansinninga mängder axelvaddar, onda KGB-agenter, mystiska datachip och inte minst en sexscen med Grace Jones och Roger Moore (Grace Jones spelar en ond, genetiskt modiferad superstark amazonkvinna...precis som i verkligheten). Själva låttemat återvänder givetvis genomgående i filmen i olika former: romantisk, dramatisk, obehaglig, glad, superspännande osv. Versionen ovan, egentligen antagligen inte framförd av de underhållande jepparna i svart och paljetter andas dock bara dansgolvslycka. Vilka DJ's Factory var vettefanken, de har som så ofta i italovärlden inte lämnat många spår efter sig. Men sångarens släpiga, cigarrhesa röst sleezar verligen till Duran Durans klämkäckare original. Som en liten extra service fixar vi en download också!

Mittwoch, 3. August 2011

Kasso - Walkman (1982)


Åker till Norrland imorgon. Jo.