Donnerstag, 23. Februar 2012

D.F. & Pam - On The Beat (1983)



Nämnde jag att vår kära kompis Nils (as seen on bl.a. Skoldisco för några år sen) ska börja blogga med oss? Tror inte det, va? Stay tuned, ok herrå!

Dienstag, 14. Februar 2012

Riccardo Cioni - Garage (1984)



Mhm, dat arp. Märkte precis att bloggen är helt Cioni-lös. Dags att avhjälpa det.

Sonntag, 12. Februar 2012

Carol Rich - Computered Love (1984)


En otroligt svängig bit detta, blir riktigt varm i hjärtat av Carol Rich's skärande franska röst och av andemeningen i refrängen som likt Nostradomus förutspår både randomchatt på ICQ och knullkontakt.se. Om "computered" hade varit ett riktigt ord that is.

Samstag, 11. Februar 2012

Daniela Poggi - Break-Up (1985)



they say that breaking up is hard to do
but not for someone quite as cold as you


Ett återkommande tema har ju varit den något tveksamma italo-engelskan, men här är för en gångs skull en god förebild. På något sätt lyckas den engelska versionen vara ännu mer smäktande än den italienska a-sidan (som du hittar här). Eventuellt har det något att göra med att jag inte kan italienska och följaktligen inte kan avgöra textens smäkt-faktor. Den engelska, däremot, har en smäkt-faktor på hela 14,6. Inte illa.

Donnerstag, 9. Februar 2012

The Creatures - Believe In Yourself (1983)


VI ÄR TILLBAKA! OCH DET MED RÅGE! Nu bor jag visst i Stockholm och Daniel håller på med sin grej i Götet men vafan, det är ju internet vi snackar om. Har hysteriska mängder disco på lager så håll korpglöggarna öppna änna-änna-änna!