Samstag, 27. Oktober 2012

Ata Kak (1990-ish)


Ata Kaks kasettinspelning har snurrat runt på nätet sen 2007 så det är inte mer än rätt discogenic också passar på att ge denna Ghanska house från nån gång typ 1990 den ära den förtjänar. Visst, 90's-rap på dagomba låter ju rätt konstigt men allt sammantaget ett smäktande liten inspelning.

Great 90's house from Ghana!

Ata Kak - Obaa Sima Moma


Dienstag, 23. Oktober 2012

Special Forces - Stroke It (1982)


Ibland är man ju bara sämst. Mina skivspelare har den senaste tiden (ja , sen ett år tillbaka) börjat bli en relik över en tid som flytt. En tid då man tänkte att "fan ska nog stå och mixa lite skivor bara, ja, bara sådär en måndagsförmiddag, inte så att jag har nått bättre för mig". Nu står de bara där och påminner mig om ett life of leisure. Men köper skivor, det gör jag. Sen lägger jag dem på en av mina två spelare, lyssnar på den, tänker "satan i helvete vad najs jävla skit detta är fyfan vad jag ska göra en mix av detta". Sen sätter käkar jag lite och ser på The Wire för att därefter gå och lägga mig, går upp dan efter, jobbar, gör min grej, osv.

Skivan ligger då där helt orutinerat kvar på spelaren och blir sakta mer och mer bombarderad av solens helande och - tyvärr - skivböjande kraft. Detta hände denna extremt jävla cepetunga supersnuskiga jävla skiva jag suttit och dött av fethet en hel söndagseftermiddag för att sedan glömma bort. En låt jag föreställer mig att typ ingen hört på 30 år och som nu bubblar upp till er fåtal läsare för en ny stund i solen. Fast ni får den i digitalt format. Stroke it baby!

Special Forces - Stroke It